Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral

Kranio=Kranie

Sakral= Korsben

Kranio Sakral er fællesnævner for den del af kroppen som terapien omfatter: kraniet, rygsøjlen, korsben og halebenet. Det er de knogler der beskytter vores centralnervesystem; dvs. vores hjerne, rygmarv og rygmarvsnerver. Kranio Sakral Terapi forkortes KST.

Kranio Sakral Terapien blev opdaget af den amerikanske læge William Southerland tilbage  i 1920, og blev en del af lægeuddannelsen i osteopati i USA. Dr. Upledger startede i 1970 videnskablig forskning af behandlingsformen og i 1976 etablerede han den første undervisning i KST. Siden er KST blevet en hurtig voksende terapiform i USA og Europa, både i det etablerede sundhedsvæsen, blandt fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, jordemødre og en del læger.

Det er en blid og behagelig behandlingsform der med forskellige teknikker løsnes hinder og membraner omkring hjernen og rygmarv. Hermed forbedres cirkulation af hjernevæske/rygmarvsvæske og forbedrer dermed betingelserne for at nervesystemet kan fungere optimalt.

Kranio Sakral Terapi henvender sig til alle; voksne, børn, unge og ældre. Også helt små børn og spædbørn.

Ret Ryg og Nakke (RRN)

Skelettet holdes på plads af bl.a. muskler Med en skævhed på skelettet vil musklernes arbejde blive asymmetrisk og være årsag til spændinger En skævhed på skelettet ét sted forskubber hele kroppen og den naturlige anatomiske stilling. Skævhed på skelettet vil forplante sig til kraniet og påvirke kranieknoglernes mulighed for at bevæge sig optimalt. Dette kan være årsag til smerter.

“Ret Ryg og Nakke” teknikkerne er et supplement til Kranio Sakral Terapi. Med særlige teknikker og bindevævsmassage rettes nakke, ryg og bækken. Behandlingen er blid og behagelig og foregår med få grams tryk. Når skelettet står lige kan musklerne giv slip på deres spændinger.