Biomekanisk Kranio-sakral Terapi

Jeg behandler med den biomekaniske tilgang.

Den biomekaniske tilgang til Kranio-Sakral Terapi er det som flere læger i udlandet kalder “cranial-osteopati”. Det er baseret på læren om bevægelserne i kraniets og kroppens knogler. Der er fokus på at “løsne”, “rette” og “korrigere”. Behandlingen har også fokus på at afspænde og afbalancere nervesystemet.

Hvis man f.eks. har en kranienerve der bliver klemt kan det give problemer i forhold til følesansen, stress, fordøjelse, smerter, balanceproblemer  – listen på symptomer er lang. Ved blide greb og teknikker genoprettes skævhederne og nerven “befries” og symptomerne fortager sig.

Vi har ofte tendens til at behandle der hvor smerterne (symptomerne) er men tit stammer de andre steder fra (årsagen).  Har man slået halebenet for enden af rygsøjlen, vil det ofte forplante sig hele vejen op i toppen af rygsøjlen og der vil derfor ofte opstå problemer som nakkesmerter, hovedpine mm.  Jeg har fokus på årsagen frem for symptomerne.

Kranio Sakral Terapi henvender sig til alle; voksne, børn, unge og ældre. Også helt små børn og spædbørn.

Ret Ryg og Nakke (RRN)

Skelettet holdes på plads af bl.a. muskler, sener og bindevæv. Med en skævhed på skelettet vil musklernes arbejde blive asymmetrisk og være årsag til spændinger. En skævhed på skelettet ét sted forskubber hele kroppen og den naturlige anatomiske stilling. Skævhed på skelettet vil forplante sig til kraniet og påvirke kranieknoglernes mulighed for at bevæge sig optimalt. Dette kan være årsag til smerter. Hele vores krop et et stort system der er afhængig af hinanden. Det gælder både fysisk og psykisk.

“Ret Ryg og Nakke” teknikkerne er et supplement til Kranio Sakral Terapi. Med særlige teknikker og bindevævsmassage rettes nakke, ryg og bækken. Behandlingen er blid og behagelig og foregår med få grams tryk. Når skelettet står lige kan musklerne giv slip på deres spændinger.